diumenge, 26 de setembre del 2010

Bell-lloc d'Urgell i Figuerola del Camp voten sobre la independència


Són les primeres consultes des de la renovació de la Coordinadora, i les darreres abans del 17O.

Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell) i Figuerola del Camp (Alt Camp) s'afegeixen avui a la llarga llista de municipis que organitzen una consulta popular sobre la independència. Tot i que ja fa mesos de l'última gran onada de consultes, la del 20-J, durant aquest temps se n'han continuat fent a diversos municipis del país de manera esglaonada. Les d'avui són les darreres abans de la propera onada important, la del 17 d'octubre. Aleshores serà el torn de Gavà, la Bisbal del Penedès, Rubí, Tarragona i Vilallonga del Camp.

Tots els veïns de més de setze anys de Bell-lloc d'Urgell poden anar avui a votar, des de les nou del matí i fins a les vuit del vespre, a les urnes que hi ha a les Escoles Velles. A més, la plataforma Bell-lloc Decideix també té un servei d'urna mòbil, de manera que s'encarreguen de portar la urna fins a casa de la gent que no pugui desplaçar-se fins a les Escoles. Abans d'obrir el col·legi, per als més matiners s'ha preparat una xocolatada popular al parc de les Escoles.

La consulta a Bell-lloc ha rebut el suport d'algunes personalitats i cares conegudes, com el del cantant de la Salseta del Poble Sec, Salvador Escribà; l'esportista Albert Folguera, i el lingüista i Premi d'Honor de les Lletres Catalanes Joan Solà, que ho va fer a través d'aquest vídeo (http://www.youtube.com/watch?v=v189PE_QRvA), en què destaca el 'moment històric' que viu Bell-lloc i el país i encoratja tothom a 'fer propaganda i anar a votar, que és un acte de molta responsabilitat'.

L'altre municipi que vota avui sobre la independència és Figuerola del Camp. Hi poden participar tots els residents majors de setze anys. El col·legi s'ha ubicat a la Cooperativa del municipi, i serà obert des de les nou del matí fins a les vuit del vespre. A Figuerola ja fa setmanes que es preparen per a la jornada d'avui: s'han fet col·loquis i xerrades informatives i s'han projectats films, com el documental 'Adéu, Espanya?' i la pel·lícula 'Cataluña-Espanya'.

Les consultes d'avui són les primeres que es fan des que es va renovar la Coordinadora, dissabte de la setmana passada. En el consell plenari, que es va fer a Sant Antoni de Vilamajor, es van renovar els membres de la comissió permanent i els tres portaveus, arran de la renúncia d'Uriel Bertran i Anna Arqué. Des d'aleshores, els portaveus són Lorda Marauri, Jaume Soler i Juli Carbonell. La nova comissió està convençuda que cal continuar el moviment de les consultes i per això s'encarrega ara de reactivar el moviment i de gestionar les tandes de consultes pendents. La propera, el 17-O.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada