divendres, 16 de desembre del 2011

Els municipis per l'estat propi demanen suport al govern


Vila d'Abadal, escollit president de l'associació, confia que l'executiu “sigui” en la defensa de la iniciativa

S'aspira a aglutinar el 50% d'alcaldes en dos anys

“Al govern, lògicament, li demano que hi sigui.” Josep Maria Vila d'Abadal es va estrenar ahir com a president de l'Associació de Municipis per la Independència expressant la seva confiança que l'executiu d'Artur Mas donarà suport a la causa amb què s'ha constituït l'entitat. “El govern no ha dit pas que no, ha dit que ho veu de bon ull”, va constatar l'alcalde de Vic. L'associació considera, segons va constatar Vila d'Abadal, que “la independència econòmica no és possible sense la independència política” i treballarà per la consecució de l'estat propi paral·lelament a la reivindicació que ha emprès la Generalitat pel pacte fiscal.

L'entitat té, d'entrada, l'adhesió de 155 municipis –entre els quals, el de Girona– i un consell comarcal que representen 1.300.000 habitants. El seu objectiu és aglutinar el suport de la meitat dels ajuntaments en un termini d'aproximadament dos anys. En quatre o cinc, aspiren a poder impulsar la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació. No ho faran, però, segons Vila d'Abadal, fins que tinguin la convicció de poder “guanyar” el plebiscit. “Si no, no l'hem de convocar”, va assenyalar. Amb vista a la hipotètica convocatòria, Vila d'Abadal és del parer que tots els municipis haurien d'estar representants a l'associació, tant si la majoria del seu ple està a favor de la independència com si no ho està, perquè arribat el moment “podran fer campanya en contra” de la constitució de l'estat català.

L'Associació de Municipis per la independència elaborarà a partir d'ara el seu full de ruta. Ho vol fer en col·laboració amb “moltes associacions de la societat civil que fa temps que treballen per la independència i que han fet tot tipus d'estudis i propostes”. Vila d'Abadal va advocar perquè totes les formacions polítiques hi estiguin representades, però considera que “no han d'entrar com a partits a l'executiva” per evitar que les seves “tàctiques” entorpeixin la consecució dels objectius amb què neix l'entitat. SI ja s'ha ofert per fer de via d'enllaç amb el Parlament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada