dissabte, 6 de novembre del 2010

Barcelona Decideix 10A

L’Auditori del Museu d’Història de Catalunya va quedar petit per acollir els més de 150 voluntaris i voluntàries que van assistir a la primera de les Jornades de Barcelona Decideix. La plataforma barcelonina ha arribat ja als 6.000 adherits, dels quals prop d’un miler s’han apuntat a Gràcia Decideix, mentre que l’Eixample Decideix és a punt d’arribar als 900 voluntaris

Amb el seu estil directe i sense pèls a la llengua, el primer ponent, Alfons López Tena, va posar tot l’èmfasi en la recerca del vot, perquè el resultat és l’únic que recolliran els mitjans de comunicació i el que indicarà l’èxit o el fracàs de la consulta. Per López Tena, totes les accions s’han d’enfocar cap a aquesta finalitat i va desaconsellar organitzar debats i actes «autoreferencials», que impliquen un gran esforç però només atrauen els que ja estan convençuts.

Per Gerard Fernández, el vot anticipat i el vot fedatari permeten incrementar la participació de manera molt significativa. Els voluntaris que recullen vot fedatari, convenientment acreditats, van a buscar vot en el seu entorn de persones que saben que potser no votarien si no se’ls hi demanés d’aquesta manera. A Barcelona, només que 15.000 voluntaris recollissin 20 vots cadascun per aquest sistema, es doblaria la participació que hi va haver en el referèndum de la Diagonal.

Marçal Orri i Jordi Anento, que igual que els altres ponents van estar vinculats a Osona Decideix, van aprofundir en les diverses estratègies per obtenir vot anticipat.

Dissabte vinent, 13 de novembre, tindrà lloc la segona de les Jornades, a la Universitat Pompeu Fabra (c/ Ramon Trias Fargas, 25). Per apuntar-s’hi cal enviar un correu electrònic a l’adreça info@barcelonadecideix.cat o bé trucar al telèfon 934 813 660.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada